Tutkimus

Jatkuva kehitys, uteliaisuus ja intohimo ohjaavat korkeakoulun tutkijoiden työtä heidän etsiessään vastuullisia tieteellisiä ratkaisuja ja teknologioita paremman maailman rakentamiseksi. Tutkimuksessa pyritään ratkaisemaan nyky-yhteiskunnan entistä monimutkaisempia ongelmia, jotka liittyvät energiaan, ympäristöön, hyvinvointiin ja päätöksentekoon.

Tutkimuksen painopistealueet ovat:

  • lääketieteellinen tekniikka                                                    
  • tiiviin aineen fysiikka ja materiaalifysiikka                           
  • laskennalliset ja matemaattiset tieteet
  • tietotekniikka
  • teknologiapohjainen liiketoiminta ja yrittäjyys
  • energiatieteet mukaan lukien ydintekniikka
  • neurotiede ja -teknologia.

Korkeakoulu on menestynyt hyvin sekä kotimaisen että ulkomaisen kilpaillun tutkimusrahoituksen saannissa. Suomen Akatemian huippuyksiköitä on kuusi ja Euroopan tutkimusneuvoston, ERC, rahoitusta on 9 tutkijalla. Korkeakoulussa on kolme tieteen akateemikkoa ja neljä akatemiaprofessoria, ja koulu on mukana kahdessa Euroopan komission rahoittamassa laaja-alaisessa Flagship hankkeessa (Graphene ja Human Brain Project).

Tutkimuksesta syntyy korkeakoulussa noin 1 000 tieteellistä julkaisua vuosittain.

Laaja-alainen tutkimus on vahvasti sekä sisäisesti että ulkoisesti verkottunutta. Yliopiston sisällä Perustieteiden korkeakoulun eri alojen tutkimusryhmät ovat tiiviissä yhteistyössä keskenään sekä Aalto-yliopiston korkeakoulujen muiden tutkimusryhmien kanssa ratkoakseen muun muassa energiaan ja digitalisoitumiseen liittyviä haasteita. Ulkoisesti maailmanluokan tutkimus edellyttää laajaa kansainvälistä verkostoitumista alansa parhaiden yliopistojen kanssa.

Tutkimusympäristömme tarjoavat ajantasaiset laitteet neurokuvantamiseen (Aalto NeuroImaging)nanokokoisten rakenteiden ja materiaalien (Otaniemi Micro and Nanotechnologies) sekä matalien lämpötilojen fysikaalisten ilmiöiden (Low Temperature Laboratory) tutkimukseen. Kaikki kolme tutkimusinfrastruktuuria hyväksyttiin kansalliselle tutkimusinfrastruktuurien tiekartalle ja strategiaan 2014–2020.

 

Uutiset

Tapahtumat

Näytä lisää